Lauri Korpisen katu 8

Valoisia pienasuntoja Tikkurilassa

Projektikuvaus:

Lauri Korpisen katu 8 on Kojamon, Firan ja Tallin yhteisesti kehittämän Kompakti-konseptin pilottikohde Vantaalla. Kompakti-konsepti luotiin Kojamon vuokra-asuntotuotantoa varten (Lumo-kodit). Tavoitteena oli tehdä pienasuntoja, joissa tilankäyttö on tehokasta, silti muunneltavaa, ja vuokra kohtuullinen.  

Keinoksi pienasuntojen tehokkaampaan tilankäyttöön kehitettiin esteetön märkätilahybridi, joka on muuntautuva eteisen, kodinhoitotilan ja kylpyhuonetilan yhdistelmä. Asuntojen sisäänkäynnin yhteydessä on liukuovilla erotetun eteisen ja wc-kylpyhuoneen muodostama alue, joka tarpeen vaatiessa sallii märkätilan laajenemisen eteisen puolelle ja kylpyhuoneen esteettömän käytön. Jokaisen asunnon yhteydessä on myös oma irtaimistovarasto, joka on korvaa perinteiset kerrostalojen häkkikomerot. Tämä mahdollistaa säilytystilan joustavan käytön asukkaan tarpeiden mukaan.  

Pienistä asunnoista saatiin kokoaan suuremman tuntuisia, kun jokaisella asunnolla on oma ulkotila ja suuret ikkunapinnat. Rakennuksessa on panostettu yhteisiin tiloihin tarjoamalla asukkaille tavanomaisia yhteistilamitoituksia väljempiä tiloja. Esimerkiksi suuri pyykkitupa mahdollistaa monen asukkaan samanaikaisen pyykin pesun. Pesutuvan yhteydessä on laaja yhteisoleskelutila keittiöineen. Porrashuoneissa on yhteiskäyttöisä työtiloja.  

Asuinrakennuksen erinomainen sijainti monipuolisten kulkuyhteyksien läheisyydessä oli perusteena korttelin autottomuudelle.  

Projektitiedot:

Vuosi:2021
Rakennuslupa myönnetty:6/2018
Tilaaja:Kojamo Oyj, Lumo Kodit Oy, Fira Oy
Sijainti:Jokiniemi, Vantaa
Koko:8 422 m2
Pääsuunnittelija:Jukka Sulonen
Projektiarkkitehti:Jukka Sulonen
Avustava suunnittelija:Karoliina Hoppu
Sisustussuunnitteliija:Lassi Heikkinen
Kuvat:Talli, ilmakuva Pyry Kantonen
© Pyry Kantonen