Kutsukilpailuvoitto Karviaistie 12 kerrostalokorttelin muutoksesta

Tallin ja A-Konsulttien ehdotus ”Metsä Puilta” on voittanut Helsingin kaupungin asuntotuotannon järjestämän kutsukilpailun Karviaistie 12 kerrostalokorttelin muutoksesta

Kilpailun kohteena oli vuonna 1977 rakennettu Helsingin kaupungin asunnot Oy:n omistama kahdeksan 3–4 kerroksisen betonielementtikerrostalon kokonaisuus Malmilla. Tehtävänantona oli suunnitella rakennusten julkisivujen uusiminen ja korotus kahdella lisäkerroksella mahdollisimman paljon puurakentamista hyödyntäen. 

Voittajaehdotuksessa olemassa olevan korttelin parhaat ominaisuudet yhdistyvät ympäristötietoiseen puurakentamiseen periaatteella ”yksinkertainen on kestävää ja siten myös kaunista”. Ratkaisu edustaa hyvää arjen rakentamista laadukkaalla toteutuksella ja kauniilla yksityiskohdilla ylevöitettynä. Karviaistien hanke on hyvä esimerkki alueesta, jossa on mahdollista tehdä suunnanmuutos kohti parempaa asumista, kestävämpää rakentamista ja vähempää aineellista kulutusta. Ehdotuksemme keskittyy ajatukseen, että maapalloa vähiten kuormittava rakennus on se, joka on täällä pisimpään. Rakennukset rakennetaan hyväksi todetulla rakennustavalla kestävistä materiaaleista. Ehdotuksen tarkoituksena on luoda viihtyisää ja pitkäkestoista elinympäristöä, samalla tukien ja lisäten tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta.

Rakenneinsinöörinä Sitowise Oy.