Kesätyöntekijämme terveiset

Lukiolainen Vilma oli kaksi viikkoa toimistollamme ahkerana apulaisena, ja läksiäisiksi teki pienen haastattelun toimiston läsnä olleiden suunnittelijoiden parissa. Alla hänen terveisensä toimistolta. Toivomme Vilmalle ja muille tiukasta talvesta selvinneille opiskelijoille ansaittua lomaa ja ihania kesäpäiviä!

–Seurattuani arkkitehtitoimiston arkea kahden viikon ajan sain melko paljonkin irti alasta ja työntekijöiden tyypillisestä työpäivästä. Toimistolla oleminen vastasi odotuksiani mutta yllätti myös monin tavoin. Esimerkiksi työilmapiiri on täällä todellakin asia, mistä kannattaa olla iloinen.
Kyseltyäni työntekijöiltä heidän omista tarinoistaan arkkitehdiksi tai suunnittelijaksi päätymisestä huomasin yllättäviä yhtäläisyyksiä. Olen aina saanut sellaisen kuvan, että arkkitehdiksi halutaan pienestä pitäen ja se on useilla ollut pitkäaikainen uraunelma, mutta monet kertoivat asian olleen toisin. Useampi kertoi minulle saaneensa käsityksensä omasta urastaan vasta lukio- tai opiskeluaikoina, joka lohduttaa minua tulevaisuudestaan vielä epävarmana lukiolaisena. Oli helpottavaa kuunnella ja samaistua tarinoihin, ehkä niiden ansiosta olen vielä jonain päivänä itsekin tällä alalla.–