Karviaistie 12 -kilpailuvoitto osaksi Arkkitehtuurimuseon kokoelmia

Tallin ja A-Konsulttien kilpailuvoitto Karviaistie 12 -betonielementtitalojen korjauksesta- ja korotttamisesta on päässyt osaksi Arkkitehtuurimuseon kokoelmia. 

Museoiden valtakunnallinen kokoelma- ja tallennusverkosto TAKO kutsui suomalaiset museot nykydokumentointitempaukseen teemana vapaus. Arkkitehtuurimuseo tulkitsi teemaa 1970-luvun peruskorjausikään tulleen asuntorakentamisen kontekstissa, jossa valintoja purkamisen ja korjauksen välillä pitää tehdä jatkuvasti.

Ehdotuksemme ”Metsä puilta” vastasi Helsingin kaupungin järjestämään kilpailuun, jossa etsittiin kustannustehokasta vaihtoehtoa 1970-luvun asuinkerrostalojen purkavalle uudisrakentamiselle kuorivan saneerauksen ja puurakentamisen keinoin. Pilottikohteemme pyrkii säilyttämään alkuperäistä betonirakennetta mahdollisimman paljon ja vahvistamaan 1970-luvun asuntoarkkitehtuurin hyviä ominaisuuksia. 

Yhdymme arkkitehtuurimuseon näkemykseen siitä, että ratkaisuvaihtoehtojen monipuolinen tutkiminen ja testaaminen voivat lisätä vapautta valita myös säilyttäminen, korjaaminen ja vahvistaminen. 

Lue lisää Arkkitehtuurimuseon sivuilta ja hankkeesta nettisivuiltamme.